Україна успішно завершила торгову місію до ПАР

21 квітня 2021 32 0
Україна успішно завершила торгову місію до ПАР
UBTA

Українська асоціація бізнесу та торгівлі (UBTA) у складі української делегації успішно завершила торговельну місію до Південно-Африканської Республіки (ПАР), в ході якої було проведено низку ключових зустрічей з високопосадовцями ПАР та місцевим бізнесом. Повідомляє пресслужба UBTA.

Нагадаємо, місія проводилась з 14 до 18 квітня у складі делегації на чолі з Тарасом Качкою, Торговим представником України та за участі Владислави Магалецької, Голови ДПСС, команди UBTA, Геннадія Чижикова, Президента ТППУ та представників українського бізнесу.

Як зазначили у UBTA, Українська делегація обговорила з Директором Директорату здоров’я тварин Міністерства сільського господарства ПАР Доктором Мпхо Маджею (Dr. Mpho Maja) співпрацю з міжнародними організаціями (СОТ, Всесвітня організація охорони здоров'я тварин (OIE), Міжнародна Конвенція Захисту Рослин (IPPC)), поточний стан епізоотичної ситуації на території України та можливість отримання дозволів на експорт певних категорій агропродукції до Південної Африки.

Також торгові представники України поспілкувались також з очільниками африканських місій, акредитованих у Південно-Африканській Республіці, які відносяться до зони відповідальності Посольства України в ПАР. Зустріч була присвячена обговоренню торговельних амбіцій українського бізнесу не тільки щодо ПАР, але і низки потенційних країн-партнерів (Замбія, Маврикій, Есватіні, Намібія).

Читати за темою: Україна поглиблюватиме співпрацю з Китаєм у сфері сільського господарства

Дмитро Лось, голова правління UBTA, наголосив на важливості зустрічі з потенційними інвесторами.

«І Південна Африка, і Україна — чудові місця для інвестицій, тому давайте почнемо торгувати», — відзначив Дмитро Лось.

В Дурбані, за підтримки команди UBTA та Дурбанської торгово-промислової палати, пройшов бізнес-форум Doing business with Ukraine, в якому приняла участь делегація на чолі з Тарасом Качкою. На Форумі були озвучені перспективні напрями співпраці між країнами, відбулось знайомство учасників з діяльністю Асоціації, а українські компанії (Кормотех, МХП, Prana Platinum, Voltage Group, AgroGroup Trading) заявили про себе та презентували свої продуктові портфелі.

Владислава Магалецька відзначила високу пріоритетність проведеної торговельної місії.

«Зацікавленість у співпраці із Україною дуже велика — це відчувалося дуже чітко. При чому мова йшла не просто про торгівлю, але й про встановлення тісних взаємовідносин у дуже різних сферах. Агросектор є лише одним із пазлів — мова йде про системне співробітництво, починаючи від енергетики, закінчуючи суднобудуванням», — сказала Владислава Магалецька.

Представники ПАР також висловили сподівання зменшити вплив пандемії COVID-19 на економіку країни.

За словами Дмитра Лося, південно-африканські колеги погодилися провести ще одну місію та підняти її на рівень державних корпорацій Південної Африки — найвищий рівень, який тут існує.

Виконано за допомогою Disqus