Озвучено прогноз цьогорічного врожаю сільгоспкультур

22 квітня 2021 938 0
Озвучено прогноз цьогорічного врожаю сільгоспкультур
Kurkul.com

Українські аграрії завдяки сприятливій погоді очікують у 2021 р. більшого врожаю, ніж роком раніше. Про це розповіла завідувачка відділом земельних відносин та природокористування Інституту аграрної економіки Ольга Ходаківська, інформує Україна 24.

«З урахуванням сьогоднішнього кліматичного стану, кількості опадів, те, що взимку в нас було достатньо снігу, це теж дозволило отримати достатню кількість вологи в ґрунтах у зимовий період. Зараз впродовж весняного періоду так само ми бачимо достатню кількість опадів. Все це вказує на те, що цього сезону умови для посівної кампанії виявилися більш-менш сприятливими», — розповіла вона.

Читайте також: Експерт назвав найурожайніші для центру України гібриди кукурудзи

Ольга Ходаківська зазначила, що цього року довелося трохи зсунути терміни посівної.

«Минулого року в березні вона в нас була вже в повному розпалі, а поточного року активна фаза припала на початок квітня. Це є один із негативних чинників, проте решта факторів є позитивними. Крім природних погодних умов ми спостерігаємо те, що українські аграрії закупили значно більше мінеральних добрив, і ці мінеральні добрива використовуються під весняну посівну кампанію і на підживлення озимих зернових культур. Тому очікується, що врожайність сільськогосподарських культур теперішнього року буде більшою у порівнянні з минулим», — сказала вона.

Експертка додала, що врожай також буде залежати від того, «яким буде початок літа, яка буде кількість опадів у червні і яка буде погода під час збирання».

Виконано за допомогою Disqus