Собівартість молока підвищиться ― експерт

21 січня 2016 77 0
Українським виробникам молока слід очікувати зростання собівартості
liveinternet.ruУкраїнським виробникам молока слід очікувати зростання собівартості

Українським виробникам молока слід очікувати зростання собівартості, таку думку висловив голова Асоціації виробників молока Андрій Дикун, пише Мilkua.

«До сьогодні весь податок на додану вартість залишався на спецрахунках аграрних підприємств. Починаючи із січня 2016 року, виробники платитимуть до бюджету хто більший, хто менший відсоток від нарахованого ПДВ», ― зазначив Андрій Дикун.

За його словами, для галузі тваринництва розподіл ПДВ передбачає перерахування 80% на спецрахунки і 20% до держбюджету. Однак, така система діятиме протягом цього року. Після цього спеціальний режим оподаткування буде відмінено. Натомість аграріям повернуть систему відшкодування ПДВ при експорті зернових і технічних культур.

«Сьогодні Україна експортує близько 30 млн т зернових і технічних культур, ціни на які значно нижчі світових на суму ПДВ», ― сказав він.

Андрій Дикун впевнений, у разі запровадження системи відшкодування податку на додану вартість при експорті, слід очікувати зростання цін на зернові культури на внутрішньому ринку. Відповідно, зросте і вартість кормів.

«Здорожчання кормів на внутрішньому ринку неминуче призведе до помітного зростання собівартості виробництва молока», ― додав експерт.

Виконано за допомогою Disqus