На Київщині зафіксували чужорідний вид довгоносика

17 травня 2021 51 0
На Київщині зафіксували чужорідний вид довгоносика
AgroTimes

Днями у Василькові на Київщині зафіксували чужорідний вид довгоносика Otiorhynchus armadillo. Про це повідомив кандидат біологічних наук, науковий співробітник Зоологічного музею університету Осло (Норвегія), співзасновник Національної мережі інформації з біорізноманіття (UkrBIN) Микола Юнаков, передає AgroTimes.

Зазначається, що це вже не перша реєстрація виду на території України. Торік його було зафіксовано у Львові та Дніпрі.

За його словами, досі шкодочинність цього виду в Україні не оцінювалася. Відомо, що живлення імаго Otiorhynchus armadillo зареєстроване щонайменше на 23 видах покритонасінних рослин.

«Він є одним з видів, які поширюються разом з розсадою декоративних рослин. Джерелом є центри продажу декоративних дерев та чагарників з країн ЄС (ймовірно Нідерланди). Наразі ведеться дослідження чужорідних видів в рамках проєкту Довгоносики України», — зазначив Микола Юнаков.

Як повідомляє Національна мережі інформації з біорізноманіття (UkrBIN), головний природний ареал виду пролягає в Альпах та їхніх передгір’ях. Вид також ізольовано зустрічається у Вогезах, низьких гірських масивах західної та центральної Європи, південному Рейнланді та північних Балканах. За останні 20 років він штучно поширився за межі природного ареалу.

Читайте також: У Держпродспоживслужбі надали рекомендації щодо захисту посівів від шкідників

Виконано за допомогою Disqus