Фермерка розповіла, як зробити молочну ферму прибутковою

2 червня 2021 151 0
Фермерка розповіла, як зробити молочну ферму прибутковою
Kurkul.com

Для того, щоб ферма мала прибутки, необхідно наростити поголів’я до понад 400 корів. Про це розповіла Ольга Полозова, керівниця фермерського господарства «Красногірське», що на Черкащині, у новому інтерв’ю на фермерському YouTube-каналі Куркуль.

«Ми лише на перших кроках розвитку. Наразі маємо всього 260 дійних корів, але поголів’я поступово нарощуємо. Завезли нетелів голштинської породи із Чехії та придбали 30 голів в одному фермерському господарстві з Полтавської обл.», — зазначила вона.

За словами керівниці, ферма також у 2 рази збільшила показники по надоях з 13 л до 27 л на корову. В планах — безприв’язне утримання молочного дійного стада. Наразі лише частина на вигулі, що не поміщається в корівнику.

Також на ФГ «Красногірське» молодняк не утримують на прив’язі, а в індивідуальних будиночках на вулиці. Таким чином втрати тварин стали мінімальними.

Попри те, що умови намагаються покращити, зокрема придбали сучасну систему кондиціювання зі зрошенням, хочуть збудувати нову оснащену ферму та мати ту кількість голів, яка не буде збитковим.

«Ми маємо збільшити поголів’я до понад 400 корів, щоб ферма стала прибутковою, а не збитковою. Наразі ми уже не в збитках, але і не в прибутку. Плануємо за 1,5-2 роки збільшити поголів’я до 600-800 голів», — пояснила Ольга Полозова.

Читати також: На Донеччині планують побудувати харчові та переробні підприємства

Виконано за допомогою Disqus