Україна хоче припинити імпорт молочної продукції

2 червня 2021 103 0
Україна хоче припинити імпорт молочної продукції
depositphotos.com

Україна зможе відмовитися від імпорту і розвивати внутрішнього виробника молока у разі постійних інвестицій у 5-річному циклі. Про це заявив Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства України, передає Інформаційно-аналітичний портал АПК України.

«Тваринництво і молочна галузь є важливою складовою земельної реформи і ми розуміємо, що відновлення діалогу її представників з Мінагрополітики є першочерговим етапом для трансформації галузі. Для цього ми провели низку консультацій і серед залучених сторін були й представники Асоціації виробників молока. У нас є чітке розуміння куди рухатися далі», — зазначив він.

Міністр аграрної політики та продовольства зауважив, що для галузі наразі стоїть гостро питання імпортозаміщення.

«У нас протягом першого кварталу цього року імпортовано сирної продукції на $120 млн. Для порівняння, минулого року за цей же період імпорт складав $90 млн. На жаль, існує недобросовісна конкуренція і ми розглядаємо питання захисних мит для нашої молочної галузі», — додав він.

Читати за темою: Фермерка розповіла, як зробити молочну ферму прибутковою

Роман Лещенко наголосив, що у Мінагрополітики вже працюють над вдосконаленням програми державної підтримки. При постійних інвестиціях у 5-річному циклі Україна зможе відійти від імпорту і розвивати внутрішнього виробника молока.

«Багато часу і зусиль було направлено на ліквідацію дуалізму, тобто підпорядкування всіх напрямків аграрного сектору під одне міністерство. І ми це зробили. Наразі на першому плані для нас — коригування державної політики в молочній галузі та скотарстві для створення максимально сприятливих умов», — підсумував посадовець.

Читати також: Експерт назвав основні фактори для розвитку молочної галузі

Виконано за допомогою Disqus