Стало відомо, як затяжні дощі вплинуть на врожайність сільгоспкультур

3 червня 2021 6045 0
Стало відомо, як затяжні дощі вплинуть на врожайність сільгоспкультур

На Миколаївщині через інтенсивні опади можуть бути проблеми з урожайністю с/г культур. Про це повідомляє Суспільне.

За словами старшого наукового співробітника Миколаївського національного аграрного університету Михайла Кобелєва, погода властива для такого періоду, але через інтенсивність опадів можуть бути проблеми з врожаєм.

«Зернові розвиваються чудово, але тут є небезпека — це грибкові хвороби. Тобто ті, хто не застосовував фунгіциди, матимуть поганий ячмінь. Ураження бувають і за 90%. Також у тих, хто перегодував посіви, йде вилягання, це також відобразиться на врожаї. Але загалом ми сподіваємось на добрий врожай», — розповів Михайло Кобелєв.

За його словами, грибок, який може розвиватись у таких погодних умовах, вбиває листя, яке є складовою фотосинтетичного апарату рослини. Завдяки фотосинтезу відбувається налив зерна. Тобто чим більш уражене листя, тим менше наливається зерно.

За словами миколаївського фермера Руслана Нероди, в цілому ситуація на полях з перезволоженням ґрунту не критична. Проте через постійну затяжну зливу на поле не може вийти техніка, яка має обробляти препаратами посіви, що не є сприятливим фактором.

Читайте також: В Україні шкідниками пошкоджено до 35% овочевих насаджень

Виконано за допомогою Disqus