На Черкащині відкрили нову насосну станцію для зрошення

8 червня 2021 62 0
На Черкащині відкрили нову насосну станцію для зрошення
«Ерідон»

В с. Новодмитрівка Золотоніського р-ну Черкаської обл. на базі підприємства ДП АФ Іскра, яке входить до складу Агрохолдингу «Ерідон», відбулося урочисте відкриття насосної станції. Про це інформує пресслужба відомства.

Загальна потужність станції 1500 м3/год, яку забезпечують 5 насосних агрегатів з плавним пуском виробництва компанії Siemens. Біля насосної станції побудований накопичувач ємкістю 52 тис. м3, який забезпечує водою 14 секторних та кругових зрошувальних установок іспанської компанії RKD — світового лідера у виробництві зрошувальних систем.

«Загальна, продуктивна площа зрошення — 920 га. Рух поливних машин забезпечує електроживлення, яке підведене до кожної установки. Керування поливними машинами здійснюється дистанційно за допомогою мобільного додатку Z-pivot від завода виробника», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що нова система окрім інтенсифікації вирощування товарних культур з меншими ризиками, дозволить збільшити об’єми вирощування насіння гібридів кукурудзи IFAGRI. Будівництво зрошувальної системи та поставку обладнання від компанії RKD забезпечила компанія Ерідон Б.

Читати також: Новостворене Державне агентство з меліорації передано під управління Мінагрополітики

Виконано за допомогою Disqus