Названо інноваційний спосіб засвоєння рослинами азоту

15 червня 2021 142 0
Названо інноваційний спосіб засвоєння рослинами азоту
IVA ROVE Inc.

Щоб підвищити рівень засвоєння азоту рослинами один із найбільш сучасних та інноваційних способів — стабілізація N у ґрунті. Продукти, що вирішують це завдання є одним з основних напрямів роботи відомої американської компанії IVA ROVE Inc. Про це розповів Олексій Хворостяний, представник IVA ROVE Inc. в Україні у матеріалі «Управління азотом — фундамент ефективного живлення рослин» на SuperAgronom.com.

«Головною перевагою компанії є власний унікальний леонардит, який і є основою для рідких, сухих та водорозчинних добрив. Якість кожного продукту залежить в першу чергу від матеріалу, з якого він виготовляється. Саме тому леонардит із Нью-Мексико користується чималою популярністю в світі. Його поклади є найстарішими на землі і містять найбільшу кількість гумінових сполук – 99%. Крім того, цей леонардит утворювався у прісній воді, що пояснює високий вміст гумінових сполук та відсутність натрію в його складі»,  — зауважив фахівець. 

Він додав, що мінерал із Нью-Мексико не містить солей чи важких металів. Натомість іншим світовим покладам властиві солі, які можуть чинити токсичний вплив на ріст сільськогосподарських культур.

Читати також: Названо дієві препарати для захисту посівів сої

Представник IVA ROVE Inc. в Україні зазначив, що препарати, виготовлені на основі торфу, теж відрізняються за ефективністю, оскільки торф’яні матеріали значно молодші й мають нижчу концентрацію гумінових кислот — 10-15%. 

Зауважено, що деякі українські аграрії неоднозначно ставляться до продуктів зі вмістом гумінових кислот. Бо недобросовісні виробники та непрофесійні рекомендації знищують віру вітчизняного фермера в ці продукти, хоч у світі їх використовують дедалі інтенсивніше. До того ж препарати на основі гумінових та фульвокислот зазвичай сприймаються лише як стимулятори росту чи антистресанти. Проте, науковці компанії IVA ROVE Inc. виокремили й дослідили здатність цих продуктів впливати на управління азотом у ґрунті, що розв'язує глобальні проблеми агровиробництва.

Серед продуктів, які пропонує компанія IVA ROVE Inc. на вітчизняному ринку, є Ultra Boost for NH3, який відіграє роль допоміжного засобу для управління азотом і застосовується лише з безводним аміаком (NH3).

Читати також: Озвучено п'ятирічний план дій для ефективного ґрунтозбереження

Виконано за допомогою Disqus