Небезпечні хвороби можуть знищити до 50% врожаю сої

22 червня 2021 134 0
Небезпечні хвороби можуть знищити до 50% врожаю сої
UKRAVIT

Затяжні опади, коливання денних і нічних температур створили сприятливі умови для розвитку та поширення небезпечних хвороб сої. Ураження цієї культури може призвести до втрат 15-20%, а за епіфітотійного розвитку 一 навіть до половини майбутньої врожайності. Про це попереджують фахівці компанії «UKRAVIT».

«В різних регіонах України зафіксовані ураження сої септоріозом, пероноспорозом, кореневими гнилями, фузаріозом, бактеріальним опіком тощо. Погодні умови, що склалися, й надалі сприятимуть розвитку цих та ряду інших небезпечних хвороб. Тож щоб уникнути суттєвих втрат майбутньої врожайності, необхідно своєчасно застосувати високоефективні фунгіциди», 一 зазначив керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Щоб захистити посіви сої від антракнозу, іржі, фузаріозу, церкоспорозу та борошнистої роси він радить застосувати високоефективний фунгіцид Захисник Екстра (тіофанат-метил, 405 г/л + флутриафол, 255 г/л). Препарат володіє профілактичними, лікувальними і викорінюючими властивостями та проявляє одночасно надзвичайно виражений «стоп-ефект» проти хвороб і тривалий період захисної дії. 

Також, зі слів фахівця, для захисту від септоріозу, борошнистої роси, іржі, церкоспорозу та антракнозу можна обрати високоефективний фунгіцид Дезарал Екстра (карбендазим, 250 г/л + флутриафол, 125 г/л). Препарат характеризується профілактичними та лікувальними властивостями і фумігаційним ефектом й забезпечує пролонгований період захисної дії проти збудників хвороб.

Крім того, найефективнішим рішенням проти пероноспорозу є застосування фунгіциду Захист (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг). Цимоксаніл, у його складі, зупиняє процес обміну речовин гриба, сповільнює та припиняє життєві процеси, що проходять у клітинах; він знищує патоген, що почав розвиватись, навіть через 1-2 дні після зараження. 

Читайте також: Фахівець розповів, як вберегти зернові культури від фузаріозу колосу

Виконано за допомогою Disqus