В Україні зріс попит на дослідження ґрунтів для точного землеробства

27 серпня 2021 141 0
В Україні зріс попит на дослідження ґрунтів для точного землеробства

Цьогоріч кількість запитів на дослідження ґрунтів для точного землеробства значно збільшилась. З кожних 5 звернень в лабораторію, 3 — за точним землеробством. Про це розповіла засновниця лабораторії «Агротест» Катерина Губіна, повідомляє Latifundist.com.

З її слів, попит на стандартний аналіз ґрунтів для традиційного землеробства залишається незмінним, при цьому збільшився інтерес до дослідження ґрунту для точного землеробства. Це свідчить про зростання професійного рівня і підготовки сільгосппідприємств. Адже для використання технології точного землеробства потрібна хороша база (спеціальна техніка, програмне забезпечення, IT-служба і т.д.).

«Врожайність, яку закладають аграрії, базується на аналізі кожної конкретної ділянки поля. Тобто, точне землеробство базується на потенціалі ґрунту, який можна дізнатися виключно методом її аналізу », — розповіла Катерина Губіна.

На думку експертки, підвищений інтерес до точного землеробства в цьому році обумовлений такими факторами:

  • сприятливі погодні умови і, як наслідок, хороший урожай дозволили аграріям акумулювати кошти, щоб інвестувати в точне землеробство;
  • сільгоспвиробники зацікавлені в підвищенні врожайності вирощуваних культур, в тому числі завдяки застосуванню нових технологій;
  • зростання цін на добрива стимулює аграріїв шукати оптимальні варіанти їх використання;
  • технічна і технологічна підготовленість ряду операторів ринку до впровадження точного землеробства на своїх підприємствах.

Читайте також: Українські аграрії можуть отримати швидкий аналіз ґрунтів за американськими стандартами

Виконано за допомогою Disqus