В Україні вже функціонує 100 сімейних молочних ферм

27 липня 2021 174 0
В Україні вже функціонує 100 сімейних молочних ферм

Проєкт «Сімейні молочні ферми» за I півріччя 2021 р. розширив свою мережу до 100 сімейних господарств. Повідомляє пресслужба проєкту.

«Новими учасниками, а це 36 ферм, стали сімейні господарства зі Львівщини, Хмельниччини, Волині, Рівненщини, Житомирщини, Тернопільщини та Вінниччини. А вже на початку II півріччя 2021 р. до проєкту приєднався перший учасник з Полтавщини. З початку року найбільше сімейних ферм відкрилося на Хмельниччині (9 господарств) та Львівщині (8 господарств)», — йдеться у повідомленні.

За I півріччя 2021 року кількість корів, які утримуються учасниками проєкту «Сімейні молочні ферми», збільшилась на майже 300 голів, до 1 300. Відповідно зросли і показники виробництва молока. Так, на кінець червня, середньоденна здача молока учасниками проєкту складала понад 15 т.

«Крім зростання кількості учасників і обсягів виробництва молока досягненнями проєкту є відкриття першої крафтової сироварні «Юнікасоль» та Кредитної спілки «АГРО БІЗНЕС КРЕДИТ». Головна ціль останньої — це забезпечення якісними фінансовими послугами всіх представників агробізнесу: сімейних молочних фермерів, СФГ, СГ кооперативів, приватних підприємців та мікропідприємств тощо. Проте обслуговуванням вказаних категорій клієнтів кредитна спілка не обмежується», — додали у проєкті.

Нагадаємо, на Волині відкрилась сімейна молочна ферма «Папики», яка виробляє молоко екстра-класу

Виконано за допомогою Disqus