Озвучено показники, на які впливає впровадження точного землеробства

18 вересня 2021 75 0
Озвучено показники, на які впливає впровадження точного землеробства

Впровадження точного землеробства впливає на економічні показники компанії та обчислюється не тільки грошима, що отримує компанія, а і скороченням витрат часу власником бізнесу на участь в операційній діяльності та контролі бізнес-процесів. Таку думку висловив засновник «FlyAgData» Віталій Шуберанський в матеріалі «Точне землеробство на відмінно — тут вчать сучасних аграрних технологій» на Kurkul.com.

Компанії поступово вводять певні елементи точного землеробства, хоча натрапляють на труднощі і не одразу бачать економічну вигоду від введення технологій.

«Успіх від впровадження технології — це коли співробітник починає системно працювати з нововведенням. І це — єдиний доказ того, що інновація працює всередині підприємства. Адже рішення може бути неприбутковим і рік, і два, але при цьому воно має опосередковано демонструвати позитивний вплив на інші показники діяльності підприємства», — припустив співзасновник компанії Drone.UA Валерій Яковенко.

На практиці впровадження ТЗ виглядає іноді так: високотехнологічні інновації поєднуються з технологіями «кам'яного віку», паперовою тяганиною і подібними явищами. Для деяких агрономів досі простіше з'їздити на склад і перевірити залишки ЗЗР, ніж звернутися до бухгалтера, щоб у спеціальному додатку знайти потрібну інформацію. Тому на початковому етапі впровадження точного землеробства успіхом можна вважати функціонування технології не тільки на рівні «заліза», а вже на рівні людей. А економічні вигоди будуть помітні з часом.

Читайте також: Першопрохідники точного землеробства в Україні поділяться досвідом з фермерами

Виконано за допомогою Disqus