Мінагро закликало уряд підтримати реформування зрошення в Україні

30 серпня 2021 84 0
Мінагро закликало уряд підтримати реформування зрошення в Україні

На Херсонщині відбулося виїзне засідання аграрного комітету за участі Міністра агрополітики та продовольства Романа Лещенка та його першого заступника Тараса Висоцького. Темою обговорення стала проблема реформування зрошення в Україні та прийняття законопроєкту 5202. Повідомляє Урядовий портал.

«Разом із представниками аграрного комітету, керівництвом Держводагенства, очільником Херсонської обл., Інститутом водних проблем і меліорації, Всеукраїнською аграрною радою ми обговорили усі болючі питання зі зрошення та розвіяли всі міфи, пов’язані з законопроєктом про об’єднання водокористувачів», — розповів Роман Лещенко.

Всі учасники засідання ухвалили резолюцію про підтримку проєкту Закону України «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель» та вирішили звернутися до Голови ВРУ, голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України дев’ятого скликання щодо першочергового розгляду та підтримки зазначеного законопроєкту.

«В законопроєкті йдеться про алгоритм прийняття рішення об’єднань водокористувачів, яке зможе приймати навіть малий фермер, що має декілька гектарів до великого користувача. Цей механізм пропрацьований дуже чітко, і монополії тут ні в кого не буде, тобто рішення щодо об’єднання стане консенсусом усіх водокористувачів, незалежно від розміру господарств», — повідомив міністр. 

Згідно з законопроєктом, стратегічна інфраструктура — магістральні канали, насосні станції — не будуть передані в приватну власність. Вони залишаються безстроково в державній власності.

Читайте також: В Україні з’явився новий бренд дощувальних машин

Виконано за допомогою Disqus