Дощувальні машини заводу Фрегат дешевші на 5-10% за закордонні аналоги

4 вересня 2021 41 0
CEO компанії «Фрегат» Артура Херувімов
CEO компанії «Фрегат» Артура Херувімов

Українські дощові машини заводу «Фрегат» дешевші, ніж закордонні аналоги на 5-10%.  Про це розповів CEO компанії «Фрегат» Артура Херувімов в матеріалі «Економічна доцільність встановлення зрошення починається з 24 гектарів» на Kurkul.com.

З його слів, різниця вартості між машиною «Фрегат» і машиною західного бренду — це вартість її доставки в Україну.

«Багато хто вважає, що все українське повинно бути набагато дешевше. Але насправді диво не трапляється. Чому? Тому що метал у світі коштує однаково. Ні для кого не є секретом, якими темпами зростає ціна на український метал. Як результат, українські металурги підіймають ціну відповідно до котирувань на світових біржах. Імпортні запчастини ми закуповуємо у закордонних виробників на ідентичних умовах, що й інші компанії. Тому різниця полягає в вартості їх доставки в Україну. А це і є ті самі 5-10%», — розповів Артур Хервімов. 

Також він розповів, що якщо порівняти дві дощувальні машини — українського виробництва компанії «Фрегат» і західного бренду — то ви практично не побачите ніякої різниці. Вона криється лише у металі. У нашому випадку буде метал українського виробництва, в їхньому — метал, вироблений у третій країні. Вся інша начинка — суцільний імпорт. Якщо говорити в цифрах, то 40% дощувальної машини «Фрегат» зібрано з імпортних компонентів.

Читайте також: В Україні з’явився новий бренд дощувальних машин

Виконано за допомогою Disqus