Експерти підрахували, за скільки часу окупиться придбання сівалки точного висіву

5 вересня 2021 1025 0
Експерти підрахували, за скільки часу окупиться придбання сівалки точного висіву

За підрахунками експертів компанії Väderstad, придбання сівалки точного висіву окупиться за один сезон за умови посіву нею близько 800-1000 га й отримання прибавки до врожайності 1 т/га, тобто $200/га. В такому випадку термін окупності буде мінімальним. Про це розповів бренд-менеджер «Ведерстад Україна» Володимир Підвальний в матеріалі «Як правильно брати сівалку — часті питання, критерії вибору, окупність» на Kurkul.com.

На його думку, варто враховувати, що технологія вирощування будь-якої культури — це сукупність операцій, правильне виконання будь-якої з котрих може вплинути на величину врожаю та відповідно і окупність.

«Звичайно, з придбанням такої сівалки якість посіву значно покращиться. Але той самий погодний фактор може знівелювати ефект. Можна придбати найякіснішу сівалку за $200 тис., а дощі не дозволять зібрати врожай. У сільському господарстві фактори ризику присутні завжди», — пояснив експерт.

Також використання такої сівалки допоможе в економії внаслідок застосування точного землеробства. Тобто відключення секцій, варіативне дозування в полях із різним потенціалом і т. д., але водночас для цього господарству необхідні карти полів, аналіз ґрунту, які потрібно внести в навігацію.

Читайте також: Сівалки Tempo L доукомплектували ширшою віссю

Виконано за допомогою Disqus