В Україні на відходах з кукурудзяних качанів вирощуватимуть гриби

4 лютого 2016 107 0
Гриби вирощуватимуть у пластикових пляшках
b24.te.uaГриби вирощуватимуть у пластикових пляшках

В Україні будується підприємство з вирощування екзотичних грибів, повідомляє «Умдіс».

Уже у кінці цього або початку наступного року українські покупці зможуть спробувати екзотичні гриби за доступними цінами.

У той час, коли продаж грибів, вирощених традиційним способом демонструє стійке зростання (від 1 до 2% на рік), продаж грибів, вирощених нетрадиційним способом (у пластикових пляшках) різко зросла за останні кілька років.

Генеральний директор Gourmet Mushrooms Inc Девід Лау основною причиною успіху вважає те, що субстракт у пляшках (тирса, кукурудзяні качани та інші відходи) відноситься до сільськогосподарських відходів. Після збору врожаю пляшки з субстрактом повністю перероблюються, що з екологічної точки зору робить процес вирощування екологічно чистим. Так само велику роль відіграє рекламна компанія по інформуванню громадськості про переваги грибів, вирощених у «пляшці».

Девід вважає це міко-культурною революцією.

«Населення світу постійно зростає, а ресурси, такі як землі сільськогосподарського призначення стають все більш дефіцитними. Вирощування грибів цим способом є ключем до стійкого виробництва, без нанесення шкоди навколишньому середовищу. Як ми збираємося нагодувати більше людей, не завдаючи шкоди екосистемі? Я думаю, що все більше людей повинні шукати альтернативи», — розмірковує він.

Виконано за допомогою Disqus