Названо 5 ефективних технологій внесення ЗЗР

20 жовтня 2021 238 0
Внесення ЗЗР
JactoВнесення ЗЗР

Для ефективного вирощування фермери практикують використовувати засоби захисту рослин, проте їхня дія залежить від маси факторів. Зокрема, важливою віхою є вибір технології внесення пестицидів. Про це розповів спеціаліст із прикладних технологій компанії Jacto Даніель Петрелі в матеріалі «Новітні технологічні рішення для обприскування та 5 важливих факторів застосування ЗЗР» на SuperAgronom.com.

«Наразі удосконалення технологічних рішень із внесення агрохімії спрямоване на підвищення якості обробок та безпеки працівників і довкілля, а також — на створення умов, за яких аграрій може досягнути поставленої мети, тобто захисту посівів, найбільш ефективним способом і з найкращою економічною вигодою», — розповів експерт.

На думку Даніеля Петрелі, найефективнішими технологічними рішеннями при внесенні засобів захисту рослин є:

  1. Технологія пофорсункового контролю. Ця технологія сприяє рівномірному та точному внесенню, що відповідає потребам культур, з меншими втратами та впливом на навколишнє середовище.
  2. Телеметрія. Це технологічний комплекс обладнання, який використовує різні засоби та методи для віддаленого збирання й обміну даними про сільськогосподарське обладнання та техніку. Для цього використовується набір підключених пристроїв, таких як датчики температури, відносної вологості, тиску мастила, а також система глобального позиціонування GPS.
  3. EletroVortex. Технологія, яка поєднує в собі техніку повітряної підтримки та електростатичного заряду краплин для покращення якості обприскування. Це дозволяє пестициду досягати навіть найнижчих ярусів листя культури.
  4. Широтно-імпульсна модуляція. Використовується, щоб уникнути огріхів при обприскуванні. Її основною функцією є підвищення точності контролю пропускної здатності форсунок, при цьому зберігаючи параметри розміру крапель, навіть коли обприскувач змінює швидкість руху.
  5. Самохідний автономний обприскувач. Це машина, здатна виконувати обприскування самостійно, без оператора. Виглядає як технологія майбутнього. Вже є такі продукти, як Arbus 4000 JAV (Jacto Autonomous Vehicle) — автономний транспортний засіб, який працює повністю автоматизовано, управління відбувається за допомогою датчиків, GPS та камер, здійснюючи весь процес ефективно та безпечно.

Читайте також: Органіка стає серйозною альтернативою хімічним добривам

Виконано за допомогою Disqus