В компанії John Deere відбувся масштабний страйк

18 жовтня 2021 1401 0
John Deere
John Deere

Понад 10 тис. працівників компанії John Deere (Deere & Co) оголосили страйк, через відмову у піднятті заробітної плати. Повідомляє Latifundist.com.

Члени профспілки, які працюють на заводах компанії John Deere в Айові, Іллінойсі та Канзасі (США), оголосили про страйк в четвер опівночі. Страйк стався після того, як 90% працівників проголосували проти запропонованого контракту, який передбачав підвищення заробітної плати на 5% і 6% з подальшим підвищенням у 2023 та 2025 рр.

«Ця угода дозволила б підвищити заробітну плату щонайменше на 5%, при цьому низькооплачувані посади, такі як малярі, заробляли б близько $20 на годину, але при цьому нові працівники потрапляли б в менш щедру пенсійну систему», — розповіли в профспілці компанії.

Тому робітники вимагають вигіднішого контракту на тлі загальнонаціональної нестачі робочої сили, а газета Des Moines Register зазначає, що менеджери компанії раніше говорили про труднощі з наймом працівників. В компанії очікують, що конфлікт буде вирішено.

«Ми маємо намір досягти угоди, яка поставить кожного працівника в краще економічне становище і зробить їх найбільш високооплачуваними працівниками в сільському господарстві і будівництві», — повідомив віцепрезидент з трудових відносин John Deere Бред Морріс.

Нагадаємо нещодавно йшлося, що подорожчання газу негативно впливає на галузь машинобудування.

Читайте також: Зростання цін на японські шини для сільгосптехніки буде мінімальним

Виконано за допомогою Disqus