Названо дієвий спосіб боротьби з головним шкідником фруктових садів

26 жовтня 2021 247 0
Яблуко
BASF Agricultural SolutionsЯблуко

Плодожерка яблунева та її гусінь в останні роки стали серйозною проблемою для виробників яблук і груш. Комаха відкладає яйця на деревах, а з них вже вилуплюється гусінь, яка харчується плодами. Дієвим способом боротьби зі шкідником є застосування біопрепаратів, які блокують поширення шкідників. Один з таких продуктів біоконтролю є препарат Nemasys C. Розповіли фахівці департаменту BASF Agricultural Solutions.

«Nemasys C містить корисну бактеріофлору нематоди й ефективно протидіє плодожерці яблуневій та її гусені навіть у важкодоступних місцях фрукта. Препарат наносять на ґрунт і основу стовбура за допомогою обприскувача, а нематоди проникають у важкодоступні місця у пошуках шкідників і цілеспрямовано знешкоджують їх, не зачіпаючи жодних інших організмів», — пояснила старша дослідниця департаменту BASF Agricultural Solutions у США Діана Лондоно.

Зі слів науковиці, нематоди можуть використовуватися як біоінсектицид. Вони теж можуть протидіяти шкідникам та хворобам або максимізувати наявність поживних речовин. Наприклад, Poncho® Votivo® 2.0, що є комбінацією двох бактеріальних штамів, створює живий бар’єр навколо насіння і в такий спосіб запобігає пошкодженню насінини шкідливими ґрунтовими жуками.

Загалом в останні роки у світі активно зростає виробництво біопрепаратів для галузі сільського господарства, оскільки вони зменшують негативний вплив на довкілля. Слідом за тенденцією компанії BASF випустив понад 45 продуктів біологічного захисту, а корисні нематоди — лише один із видів боротьби з природними шкідниками, яку команда департаменту BASF Agricultural Solutions розробляє у своєму портфоліо BioSolutions. 

«BASF інвестує значні кошти в інновації в області хімії і біології, аби задовольнити постійно висхідні потреби суспільства у високоякісних та стійких харчових продуктах. Препарати BioSolutions компанії BASF відіграють у цьому важливу роль. Експерти компанії розробляють природні засоби боротьби зі шкідниками та препарати для оздоровлення рослин на основі корисних живих організмів та речовин, ідентичні наявним у природі», — додала Діана Лондоно.

Наразі, портфоліо BioSolutions компанії BASF включає понад 45 продуктів, серед яких біоінсектициди, біофунгіциди, біологічні нематоциди, інокулянти, феромони та біорозчини для обробки насіння. Усі препарати сприяють здоровому росту, підвищують якість та врожайність сільськогосподарських культур у всьому світі.

Читайте також: Мишоподібні гризуни заселяють до 75% площ озимих зернових та ріпаку

Виконано за допомогою Disqus