Фермерам вигідніше доставляти імпортні добрива залізницею, аніж автотранспортом

2 листопада 2021 1269 0
Відвантажування добрив
MOST Logistic TerminalВідвантажування добрив

Перевезення імпортних мінеральних добрив залізницею обійдеться для фермерів дешевше, аніж ці самі послуги здійснені автотранспортом. Повідомляє Kurkul.com.

«Суттєвою є різниця у вартості перевезення мінеральних добрив зі станції Щецин до станції Мостиська II. Залізницею ця вартість становить — €30/т, в той час, як при доставці автотранспортом — €46,3/т», — розповіли спеціалісти MOST Logistic Terminal.

Окрім того, для пропуску вантажу через митний кордон України при доставці залізницею необхідно оформити лише одну митну декларацію на весь потяг, а у випадку з автомобільними перевезеннями окрема митна декларація оформлюється на кожен транспортний засіб, що впливає на собівартість добрив. Також економічною перевагою є кількісно-часовий показник.

«Один вантажний потяг з 30 вагонів доставляє 1 444 т добрив за один раз, коли автотранспортом необхідно задіяти 67 вантажівок. Термін доставки залізницею з польського м. Щецин в Україну становить 3-4 доби, а для перевезення вантажівками такої ж кількості добрив знадобилось би значно більше часу й енерговитрат», — підрахували в MOST Logistic Terminal.

Читайте також: В Україні під загрозою зриву весняна посівна кампанія

Виконано за допомогою Disqus