Вологість кукурудзи цього сезону значно перевищує норму — фермери

2 листопада 2021 5055 0
Вологість кукурудзи цього сезону значно перевищує норму — фермери
Kurkul.com

Поточного сезону кукурудза на елеватори надходить із дуже високою вологою. Фермери відзначають, що вологість зерна наразі 20-30% при нормі 13,5-14,5%. Про це йдеться у матеріалі «Кукурудза — яким буде урожай, ціна сушки та прогнози» на Kurkul.com.

Нагадаємо, завідувачка лабораторії вінницького елеватора «Летичів Агро» Інна Синицька розповіла, що аграрії зараз активно везуть соняшник і кукурудзу, і зазначає, що вологість останньої сягає 35%.

Аграрії Київщини теж відмічають високу вологість кукурудзи, хоч і не таку значну.

«Візуально кукурудза виглядає краще, ніж торік — очікуємо на врожайність 8-10 т/га. Вологість зерна зараз 20-23%», — розповів Василь Река, директор ТОВ «Маки ім. О. П. Сем’янівського», що на Київщині. 

Подібна картина й у ФГ «Геркулес». Тут теж були проблеми з вологою, хоча і менші, ніж торік.

«Почали збирати кукурудзу ще місяць тому, та частина ще стоїть, бо висока вологість. Очікували на врожайність понад 10 т/га, але все ж нестача вологи не на всіх полях дала зібрати такий врожай», — каже керівник ФГ «Геркулес» Віктор Шеремета.

У господарстві зерно сушать своїми силами, проте, за словами Віктора Шеремети, сьогодні колеги аграрія сушать зерно за мінімум вдвічі вищою ціною.

Читайте також: Фермерам стало вдвічі дешевше сушити зерно на дизелі, ніж газом

Виконано за допомогою Disqus