Експерт розповів, якою має бути держпідтримка тваринників

8 листопада 2021 137 0
Корова
Корова

Тваринникам необхідно дати невеличку підтримку і не заважати надмірними перевірками. Це дозволить галузі нормально, прогнозовано розвиватися. Також слід удосконалити механізм держдопомоги, оскільки він має недоліки. Таку думку висловив Володимир Золотар керівник відділку розвитку тваринництва A.G.R. Group (засновник компанії Місак Хідірян) в матеріалі «Національна програма розвитку тваринництва — Володимир Зеленський збирає пропозиції бізнесу» на АgroРolit.com.

«Варто було б повернутися до схеми держпідтримки, яка була раніше, коли допомога виділялася на одну фуражну корову. Думаю, що не варто прив'язувати підтримку до розміру землі, яка перебуває в обслуговуванні тваринництва, а від кількості тварин на утриманні – було б добре. Ця допомога потрібна для того, щоб виробники молока могли закупити білкові корми, зернофураж, премікси», — висловив думку Володимир Золотар. 

З його слів, варто зважати на перспективу подорожчання продукції АПК через ціни на газ. Для полегшення та покращення ситуації в галузі тваринництва потрібно розв'язати питання подорожчання кормів. Саме тому механізм держпідтримки має бути ефективним.

«Програмою скористається мізерний відсоток дрібних виробників, а, наприклад, для юридичних осіб там немає нічого. Тому варто запланувати держпідтримку (для юросіб включно) на рівні 5 тис. грн за утримувану фуражну корову. Є статистична звітність, утримуєш корову – будь ласка, отримай кошти на рахунок підприємства 2 рази на рік – на розвиток, на здешевлення кормів», — пояснив експерт. 

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus