В Україні дорожчає пшениця — огляд за 8 листопада від Zernotorg.ua

8 листопада 2021 18211 0
В Україні дорожчає пшениця — огляд за 8 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Станом на 8 листопада в українських портах зберігається висхідна тенденція цін на пшеницю.  Ціна продовольчої пшениці в портах Миколаєва добігла до рівня 8 800 грн/т, а в портах Одеської обл. — 8 846 грн/т. Вартість фуражної пшениці також зросла до позначок відповідно 8 206 грн/т та 8 261 грн/т. На це вплинула висока активність великих імпортерів.

Вартість сої продовжує знижуватись. Причиною падіння ціни олійних стали зниження ціни рослинної олії на світовому ринку та завершення жнив

А соняшник в портах Одещини навпаки подорожчав на 150 грн/т до рівня — 18 350 грн/т.

Нагадаємо, аграрії 10 областей завершили збір соняшника, а в двох областях завершили збір кукурудзи.

Водночас наразі більшість посівів озимих в Україні знаходяться у критичному стані та відстають у розвитку. В посівах озимого ріпаку активно поширюються хвороби.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus