В Україні вивели сорт пшениці з врожайність до 10 т/га

11 листопада 2021 9459 0
В Україні вивели сорт пшениці з врожайність до 10 т/га

На Волині селекціонери НААН вивели сорти пшениці, які будуть витривалими для кліматичних умов в різних регіонах України. Повідомляє Громадське інтерактивне телебачення.

«У зв’язку з тим, що ми помінялися кліматами: десь волога збільшилась, в нас, на Волині, — сухіше, ми змушені робити унікальні сорти. В нас є пшениця «Ніка поліська», яка цьогоріч проходила сортовипробування по всій Україні і показала досить хороші показники», — розповіла заступник директора з наукової роботи Волинської державної с/г дослідної станції Інституту картоплярства НААН України Оксана Пузняк.

З її слів, цей сорт дав гарні врожаї як на Заході та в Центрі, так і на Півдні та Сході України. Загалом же, потенціал «Ніки поліської» при хорошій технології і системі добрив може приносити врожайність до 10 т/га.

Читайте також: На Рівненщині визначили причину затримки посівної кампанії озимих

Крім того, волинські вчені мають генетичну колекцію та проводять селекційну роботу по озимому та ярому тритикале. На даний час проходить сортовипробування сорту «Довбушанське» і вже є перші позитивні відгуки про нього.

Виконано за допомогою Disqus