Ціна сої опустилась нижче 15 000 грн/т — огляд за 15 листопада від Zernotorg.ua

15 листопада 2021 15587 0
Ціна сої опустилась нижче 15 000 грн/т — огляд за 15 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Після вихідних вартість зернових в українських портах зросла. Зокрема, подорожчали пшениця продовольча та фуражна, ячмінь, кукурудза. 

Також зросла ціна соняшнику в портах Одещини на 100 грн/т і тепер його вартість становить 18 800 грн/т.

А от соя, ще з минулого тижня продовжує дешевшати. Тепер її вартість опустилась нижче позначки 15 000 грн/т, а саме в Миколаївському порту — до 14 937 грн/т та в портах Одеської обл. — до 14 950 грн/т.

Наразі, в Україні тривають жнива. Аграрії обмолотили 73% площ кукурудзи та 98% площ соняшнику. Цікаво, що на Харківщині середня врожайність зернових зросла до 4,6 т/га.

Читайте також: За рік експорт українського зерна збільшився на 3 млн тонн

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus