Селекціонер розповів, як досягнути врожайності топінамбуру до 75 т/га

16 листопада 2021 434 0
Плоди топінамбуру
Плоди топінамбуру

В Україні сорти топінамбуру з рожевими коренеплодами дають кращий врожай і мають вирівняну поверхню. В цьому році топінамбур сорту Делікатесний, селекції Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка, приніс врожай до 75 т/га. Про це повідомив завідувач кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України, селекціонер Зеновій Сич на своїй Facebook-сторінці.

«Цьогоріч у нас небувалий врожай — кожна рослина дає відро бульб. Висаджували сорт Делікатесний з рожевими бульбами. Наразі вегетація продовжується», — розповів селекціонер. 

Зі слів науковця, щоб досягнути кращої врожайності потрібно щорічно викопувати і пересаджувати рослини на нове місце. Найкраще це робити восени.

«Те, що буде самовільно сходити на старому місці виполюємо як бур'ян. Дуже важливо проводити добір садивних бульб за принципом — висаджуємо лише найкращі вирівняні бульби з найкращих кущів. У кожну ямку потрібно вкинути по 1 столовій ложці нітроамофоски та по 0,5 кг перегною», — пояснив Зеновій Сич. 

Читайте також: 

 

Виконано за допомогою Disqus