Ціна пшениці перевищила позначку 9 тисяч грн/т — огляд за 22 листопада від Zernotorg.ua

22 листопада 2021 19695 0
Ціна пшениці перевищила позначку 9 тисяч грн/т — огляд за 22 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта           

Станом на 22 листопада в портах Одещини та порту Миколаєва продовжують дорожчати зернові. Так, ціна пшениці 2 класу в портах вже перевищила 9 тис. грн/т. Ціна фуражної пшениці наблизилась до позначки 8,4 тис. грн/т. Кукурудза та ячмінь також продовжують дорожчати.

В портах Одеської області дорожчає соняшник, за вихідні культура додала в ціні 100 грн/т. Проте соя подешевшала до 14 650 грн/т.

Нагадаємо, ф'ючерси на сою в США минулого тижня підскочили на 2,1% до найвищого рівня за майже сім тижнів. Підтримку цінам надали нові експортні угоди та укріплення внутрішнього готівкового ринку.

Водночас вартість сої в Україні від початку старту жнив знизилась на понад 1000 грн/т. Хоча минулого року в цей період спостерігалась протилежна, висхідна тенденція.

Читайте також: На Полтавщині завершили збір сої та соняшника

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus