Фермер розповів про різницю між данським та українським свинарством

20 грудня 2021 3372 0
Свині
Свині

Основна різниця між українським і данським свинарством полягає в менеджменті. Нам не вистачає висококласних фахівців, які здатні виконувати поставлені завдання і розуміють чому вони знаходяться тут. Таку думку висловив керівник «Угринів Еко Ферм» Богдан Бандрівський в матеріалі «Основне у тваринництві — правильний менеджмент і команда» на Kurkul.com.

Зі слів фермера, одна з цілей в свинарства в Україні — це покращення генетику, тому підприємство інтенсивно продає данську генетику багатьом вітчизняним свиногосподарствам.

«Наша основна мета — покращити генетику в Україні, тому за основу розвитку ферми ми взяли данські породи свиней. Так я реалізував одну зі своїх давніх ідей — ми завезли велику білу породу, ландрас, дюрок і створили першу племінну ферму-нуклеус данської генетики в Україні», — поділився фермер. 

Також він розповів, що його ферма «підв’язана» під данські генетичні центри, через програму Cloudfarm, яка допомагає чітко контролювати генетичні та племінні показники тварин, порівнюючи їх із данськими фермами. Це дає можливість постійно аналізувати роботу та вносити корективи за необхідності.

«Наші данські партнери надають повний супровід. До пандемії це були приїзди спеціалістів у господарства, особисте спілкування та розв’язання будь-яких питань тут же, на місці. Зараз, з огляду на епідеміологічну ситуацію, всі консультації проводяться онлайн», — наголосив Богдан Бандрівський.

Читайте також: В Україні в імпортній курятині виявили небезпечний вірус

Виконано за допомогою Disqus