Україна зібрала максимальний за всю історію держави врожай зернових

21 грудня 2021 528 0
Міністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко
Kurkul.comМіністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко

Цьогоріч Україна завершила збір зернових, зернобобових та олійних культур з рекордним показником у понад 106 млн т, хоча прогнозувалось врожай на рівні 100 млн т. Про це повідомив міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко.

«Аграрії зібрали понад 84 млн т зернових та зернобобових і 22,6 млн т олійних культур. Ми навіть перевищили свій прогноз у 100 млн т. Рік виявився рекордним не без урахування сприятливих ґрунтово-кліматичних умов, але й завдяки державній допомозі аграріям», — наголосив міністр.

До слова минулого року українські аграрії намолотили 65,4 млн т зернових і зернобобових культур. А в 2019 р. в Україні було зібрано понад 75 млн т зернових культур.

Також зі слів міністра, в цьому було розпочато іригаційну реформу. Найближчими днями Мінагрополітики спрямує перші виплати аграріям, які вклали кошти у відновлення меліоративної інфраструктури.

«На самому початку наступного року ми плануємо ухвалити в другому читанні законопроєкт про об’єднання водокористувачів, який стане запорукою сталого розвитку галузі, масового притоку приватних інвестицій у зрошення. Як результат, у п’ятирічній перспективі, а може й раніше, рекордні врожаї стануть для нас звичною практикою», — додав Роман Лещенко.

Читайте також: Названо переваги використання вексельних розрахунків для фермерів

Виконано за допомогою Disqus