Дрібним фермерам надаватимуть безвідсоткові кредити на придбання сільгоспземель

24 грудня 2021 11412 0
Земельна ділянка
Земельна ділянка

Вчора Кабмін вніс зміни до Постанови №1102 щодо надання безвідсоткових кредитів сімейним фермерським господарствам без набуття статусу юридичної особи. Ці кошти будуть спрямовані на придбання до 20 га землі сільськогосподарського призначення через Укрдержфонд. Повідомив міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко

«Їх суму ми сьогодні збільшили вдвічі — до 1 млн грн. І термін погашення так само пролонгований на вдвічі довший строк — до 10 років. Жодних відсотків за ними аграріям платити не доведеться. На наступний рік за цією програмою вже передбачено й буде виділено 100 млн грн. За необхідності, сума буде ще збільшена», — наголосив міністр. 

До того ж змінами до Постанови враховано справедливіший розподіл коштів між регіонами та усунено диспропорції між обсягами коштів, які можуть бути спрямовані на кредитування. 

«Вважаю, що на рівні з запуском Фонду часткового гарантування кредитів у с/г — ми сьогодні посилили ще один дуже важливий фінансовий інструмент для невеликих сімейних фермерських господарств», — зауважив Роман Лещенко. 

Читайте також: Площа проданих паїв майже досягла 90 тисяч гектарів

Виконано за допомогою Disqus