Якість кукурудзи цього сезону залишає бажати кращого — фахівці

27 грудня 2021 277 0
Кукурудза
Кукурудза

Цьогоріч якість кукурудзи залишає бажати кращого. Оскільки через часті дощі строки її збору затримались, що спричинило надмірну вологу зерна. Про це розповіли регіональний директор елеваторного напрямку Дмитро Максименко та інженер-технолог ГК «Прометей» Тетяна Мінашова в матеріалі «Зона ризику-2021, або Якісні показники зерна нового врожаю» на Latifundist.com.

«Основна маса зерна кукурудзи містить підвищені показники вологості — в середньому 20-25%, через що в її качанах розвивається пухирчаста сажка, яка обмежується як ДСТУ, так і контрактними умовами», — зазначили фахівці.

З їхніх слів, цього року як ніколи дуже мало було зерен, пошкоджених клопом-черепашкою. А великої шкоди посівам кукурудзи 2021 р. завдав кукурудзяний (стебловий) метелик.

Також підвищена вологість потягнула за собою проблеми приймання та доробки зерна. У портах спостерігалися простої, що вдарило по загальному логістичному ланцюжку агрокомпаній. Через те, що кукурудзу здебільшого потрібно сушити, виникали також черги на елеваторах.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus