В Україні подорожчала морква

23 грудня 2021 157 0
Морква
Морква

В Україні середня вартість моркви становить 9,72 грн/кг, що на 16% більше, ніж минулого місяця та на 52% більше, ніж на аналогічну дату торік. Повідомляє Kurkul.com.

Згідно з даними Мінфін ціни на моркву в грудні коливались в діапазоні 8-9 грн/кг, але наприкінці минулого тижня почалась висхідна тенденція.

Так наразі вартість моркви в різних мережах магазинів становить:

  • Ашан — 8,8 грн/кг;
  • Метро — 12 грн/кг;
  • Новус — 9,39 грн/кг;
  • Варус — 8,7 грн/кг.

Середньомісячна ціна моркви, згідно з даними Мінфін

Щодо вартості моркви на гуртових ринках, то традиційно вона дещо нижча. Так, на львівському ринку «Шувар» вартість овоча зросла минулого тижня до позначки в 7,2 грн/кг. На гуртовому ринку «Неждана» на Херсонщині ціна моркви становить 8,5 грн/кг, на київському ринку «Столичний» — 8 грн/кг, а на ринку «Початок» в Одесі — 9-10 грн/кг.

Президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник серед причин зростання ціни овочів називає — загальний рівень інфляції в Україні та світі, а також несприятливі погодні умови для овочівників, що склалися протягом сезону.

«Третім фактором є здорожчання всіх складових виробництва овочів, які, до речі, будуть дорожчати й надалі. Мова йде про електроенергію, добрива, ЗЗР, паливно-мастильні матеріали тощо. Все це, в сукупності з меншим валовим збиранням врожаю, призвело до підвищення цін на продукцію не лише борщового набору, але й інші види овочів», — зазначив президент УПОА.

Читайте також: Фермери із особливими потребами завершили навчання в Зимовій школі GESI

Виконано за допомогою Disqus