В Україні придатні для вирощування тільки 2 сорти озимого гороху

27 грудня 2021 276 0
Горох
DepositphotosГорох

В Державному реєстрі сортів рослин України представлено 55 сортів гороху вітчизняної та іноземної селекції. З них тільки 2 сорти гороху озимого придатні для вирощування в країні. Про це повідомляє SuperAgronom.com на основі даних Держпродспоживслужби.

«Це сорт гороху посівного озимого НС Мороз — сорт створено науковцями-селекціонерами Сербії. Другий сорт, який внесений до Державного реєстру сортів України в 2020 р. — це сорт гороху озимого Космай, кормового напрямку використання, підходить для зони Лісостепу, Полісся», — повідомили у відомстві. 

Основною перевагою вирощування гороху озимого є те, що використовуючи зимову вологу, він встигає розвинутись ще до настання літньої посухи. До того ж культурі корисні пізні строки сівби, оскільки він добре реагує на скорочення тривалості світового дня та інтенсивно розвивається за умов понижених температур.

«Після перезимівлі, на початку весни, культура вже має добре розвинуту кореневу систему, яка сягає глибини близько 10 см, в той час, як горох ярий в цей період зазвичай тільки починає висіватись», — зауважили фахівці. 

Читайте також: На Прикарпатті валовий збір зерна зріс на 18,9%

Виконано за допомогою Disqus