Мінінфраструктури підпише контракт з Олександром Камишіним на посаду голови Укрзалізниці

29 грудня 2021 73 0
Олександр Камишін, голова АТ «Укрзалізниця»
Kurkul.comОлександр Камишін, голова АТ «Укрзалізниця»

Кабінет Міністрів продовжив повноваження голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна та змінив склад правління акціонерного товариства. Про це пише Kurkul.com, з посиланням на урядову постанову №1368.

Згідно з документом, контракт із чинним головою правління продовжується до 31 березня 2022 р. 

Нагадаємо, Кабмін призначив Олександра Камишіна новим тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління «Укрзалізниця» (УЗ) 11 серпня 2021 р. А, згідно з урядовою постановою №1101 «Деякі питання правління акціонерного товариства «Українська залізниця» від 25 жовтня 2021 р., його було обрано повноцінним главою УЗ.

Також Кабмін постановив припинити 31 грудня 2021 р. повноваження члена правління АТ «Українська залізниця» Романа Черніцького у зв’язку із закінченням строку повноважень.

Крім того, тимчасово, до 31 березня 2022 р., було обрано та призначено з 1 січня 2022 р. членами правління УЗ Павла Цубера та Євгена Шрамка.


Як раніше зазначав Олександр Камишін, основними завдання УЗ щодо вантажних перевезень є:

  • перше — відремонтувати інфраструктуру, щоб підвищити швидкість руху;
  • друге — «підняти» локомотиви, щоб скоротити час обігу вагонів;
  • третє — зберегти прозорий, комфортний для бізнесу механізм фрахту вагонів.

За словами голови правління УЗ, переваги залізничних перевезень сільськогосподарської продукції у порівнянні з автоперевезеннями полягають у вартості, цілорічності перевезень, а також у можливості транспортувати великі обсяги при меншій кількості вантажних операцій. 

Виконано за допомогою Disqus