Підозрюваного у замаху на Лещенка залишено під вартою

11 січня 2022 82 0
Підозрюваного у замаху на Лещенка залишено під вартою
Depositphotos

Вчора, 10 січня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 листопада 2021 року, якою було застосовано до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 р. включно.

Про це йдеться в повідомленні Київського апеляційного суду.

Як зазначається, за результатом апеляційного розгляду ухвалу суду залишили без змін, апеляційну скаргу сторони захисту — без задоволення.

У Київському апеляційному суді нагадали, що фігурант підозрюється у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 4. ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, правоохоронні органи України запобігли спробі вбивства міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка.

За інформацією, його нібито замовив громадянин США Курт Джейкоб Ґросанс. До того ж посольство США в Україні висловило готовність до співпраці через замах на міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, оскільки одним з підозрюваних є американець. 

Фермеру Курту Гросансу та його помічниці Олені Богач оголосили підозру за чотирма статтями — викрадення людини, вимагання, завдання тяжких тілесних ушкоджень і підготовка вбивства. Підозрюваним може загрожувати довічне ув’язнення або до 15 років за ґратами.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою