Товарообіг між Україною та Китаєм досяг абсолютного рекорду

12 січня 2022 257 0
Товарообіг між Україною та Китаєм досяг абсолютного рекорду
Depositphotos

У 2021 р. товарообіг між Україною та Китаєм зріс на 20% та досяг абсолютного рекорду. Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час привітання з 30-річчям із дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР, передає пресслужба Мінагрополітики

«Китай для України є стратегічним партнером та запорукою надійної економічної співпраці й процвітання нашої країни. У 2021 році ми досягли абсолютного рекорду — товарообіг між нашими країнами збільшився більш ніж на 20%, причому за всіма напрямами відбувається динаміка до зростання. Половина українського експорту до Китаю — це аграрна продукція, і ми зацікавлені в подальшому нарощені торгових поставок та розширенні товарних позицій», — зазначив міністр аграрної політики та продовольства.

Читайте також: Влада Казахстану озвучила кроки для стабілізації ситуації в АПК

За словами міністра, Україна бере приклад із КНР у питанні продуктивності та зацікавлена в співпраці та реалізації спільних проєктів: насамперед у переробці сільськогосподарської продукції, формуванні доданої вартості на кожному етапі виробництва, розвитку аквакультури, машинобудуванні.

«Україна відкрита для нових технологій, зацікавлена в співпраці та реалізації інфраструктурних, агротехнологічних та інвестиційних проєктів. Ми запрошуємо китайські компанії до співпраці на території України для обміну досвідом й технологіями з українськими фахівцями», — запевнив Роман Лещенко.

Також, як підкреслив Роман Лещенко, Україна є ідеальним мостом для розміщення виробничих потужностей між Китаєм та Європою.

Читати за темою: Китай агресивно нарощує запаси харчів, піднімаючи світові ціни

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus