В США можливий дефіцит кукурудзи

17 січня 2022 520 0
Кукурудза
Кукурудза

Через значне здорожчання азотних добрив американські виробники кукурудзи попереджують про можливе виникнення дефіциту зерна в 2022 р. Повідомляє видання Successful Farming.

З кінця 2020 р. по жовтень 2021 р. ціни на безводний аміак в США зросли на $688 за 1 т. Проте Петиція CF Industries до Комісії з міжнародної торгівлі США про введення мит на азотні добрива з Тринідаду і Тобаго та Росії може ще підвищити ціни.

«Якщо тарифи створять дефіцит пропозиції, це ще більше підвищить вартість. Наше прохання просте. Ми просто просимо, щоб ці компанії тримали нас подалі від їхніх торгових суперечок і зробили все можливе, щоб їхня продукція була доступною для сімейних ферм», — зауважив фермер з Айови, президент Національної асоціації виробників кукурудзи Кріс Еджінгтон.

Для виробників кукурудзи зростання витрат на вхідну сировину, пов’язане з тарифами, може сильно вдарити по прибутках. Тому фермери зауважують, якщо ціни зростатимуть, то вони не зможуть дозволити собі добрива та на горизонті може виникнути дефіцит кукурудзи.

«Двома найбільшими обмежуючими факторами для врожайності кукурудзи є кількість азоту, яку ми надаємо, і кількість дощу, яку ми отримуємо. Ми, звичайно, не можемо контролювати дощ, але ми можемо контролювати азот, який вносимо», — розповів фермер з Айови Джим Шутт.

Читайте також: Експерт назвав найвигідніші для придбання азотні добрива

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus