Експерт назвав найвигідніші для придбання азотні добрива

14 січня 2022 8408 0
Добрива
DepositphotosДобрива

Якщо наприкінці січня існуючі тенденції на ринку добрив збережуться, то карбамід разом з сульфатом амонію, можуть стати найвигіднішими для придбання азотними добривами. Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в щотижневому огляді ринку добрив на Latifundist.com.

Зі слів експерта, станом на 12 січня ціни на добрива в Україні майже не змінилися. Відмічене зростання цін на карбамід і КАС. Але динаміка на ці та інші добрива продемонструвала висхідний тренд швидше за рахунок скорочення пропозиції продукції в «нижній» частині цінового коридору.

«Тобто обсяг пропозиції «дешевих» добрив на початку січня скоротився. Якщо девальвація гривні триватиме і надалі — ріст цін може відновитися в усіх сегментах мінеральних добрив. Окремо варто сказати про карбамід і аміак. На світовому ринку ціна на карбамід скоротилася на $20 за 1 т з середини грудня 2021 р.», — прокоментував директор з маркетингу UMF.

Також Сергій Рубан повідомив, що ціна на аміак на світовому ринку навпаки зростає. З середини грудня 2021 р. цей ріст склав понад 10%. На цьому тлі у світових виробників азотних добрив з’явився вибір — виробляти селітру/карбамід/КАС чи просто продавати на ринок аміак.

Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 12 січня 2022 року згідно з даними Latifundust.com

Читайте також: З 1 лютого Литва припинить транспортувати білоруський калій

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus