Ціни на зернові та олійні — огляд за 1 лютого від Zernotorg.ua

1 лютого 2022 6331 0
Ціни на зернові та олійні — огляд за 1 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

Станом на 1 лютого в українських портах ціни на пшеницю та ячмінь залишаються стабільними.

А от вартість кукурудзи продовжує рости: в Миколаївському порту кукурудза коштує наразі 8 214 грн/т, а портах Одеської обл. — 8 097 грн/т.

Минулого року на звітну дату пшениця та кукурудза дорожчали. Вартість продовольчої пшениці була майже на рівні цього року. А от фуражна пшениця у 2022 р. майже на 400 грн/т дешевша, ніж у 2021 р.

Щодо сої, то її вартість в Україні зростає із листопада 2021 р., з короткочасними перервами на корекції.

«Ф'ючерси на соєві боби, а також соєву та пальмову олію активно зростають на фоні поступового погіршення прогнозу валового збору сої в Латинській Америці та запровадження обмежень на експорт сирої пальмової олії урядом Індонезії, яка є найбільшим виробником і експортером», — пояснив Олександр Тищенко.

Як ми писали раніше, на фоні фундаментальних факторів котирування соєвих бобів на Чикагській біржі досягли максимуму з червня минулого року, водночас котирування на пальмову олію на Малазійській біржі знаходяться на історичних максимумах.

Читайте також: Завдяки випробуванню у жорстких умовах вітчизняне насіння стійке до природних змін

Ціни на зерно

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus