Фермер розповів, від чого залежить рентабельність господарства

3 лютого 2022 1662 0
Ферма
Kurkul.comФерма

Рентабельність агрофірми «Мир» коливається за останні 15 років від 35 до 75% і залежить від комплексу факторів: від ринкових цін на продукцію до погодних умов, від цін на добрива та техніку до необхідності реалізувати в той чи інший момент певний проєкт. Про це розповів керівник агрофірми «Мир» Іван Доценко в матеріалі «За рік я сплатив 18 млн грн податків, хочеться, щоб інші теж працювали чесно» на Kurkul.com.

 «Приміром, зараз багато хто корчує лісосмуги (краде на дрова). Їм у противагу я намагаюся висаджувати лісосмуги. Адже я розумію, що ці насадження здатні захистити наші ґрунти від ерозії, яка тут завжди господарювала. Зараз лісосмуги роблять свою справу — на полях стало затишно, утворився правильний мікроклімат, а ерозія ґрунту практично зупинилася», — розповів фермер.

Також значку частину коштів у господарстві вкладають у створення систем зрошення, оскільки для регіону притаманна посуха.

«Я можу бути впевненим майже на 100%, що врожай під зрошенням буде відчутно більшим. А ось у посівах на богарі — ніколи. Я вже замінив близько 5,5 км металевого трубопроводу, що майже згнив, і поставив натомість пластмасові труби. Думаю, вони будуть вічними», — поділився Іван Доценко. 

Читайте також: Протягом 5 днів агровиробники можуть зареєструватись на купівлю газу зі знижкою — Лещенко

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus