Як змінились ціни на зерно — огляд за 2 лютого від Zernotorg.ua

2 лютого 2022 10268 0
Як змінились ціни на зерно — огляд за 2 лютого від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

Станом на 2 лютого в Миколаївському порту ціни на пшеницю фуражну та продовольчу дещо знизились і тепер становлять відповідно 8 751 грн/т та 9 357 грн/т. Ціна кукурудзи складає 8 222 грн/т.

В портах Одеської обл. вартість пшениці не змінилась, а кукурудза додала в ціні 24 грн/т до позначки 8 121 грн/т.

Щодо сої, то її вартість в Україні зростає із листопада 2021 р., з короткочасними перервами на корекції. Також ціни підтримує стабільний попит на олійні культури.

«Ф'ючерси на соєві боби, а також соєву та пальмову олію активно зростають на фоні поступового погіршення прогнозу валового збору сої в Латинській Америці та запровадження обмежень на експорт сирої пальмової олії урядом Індонезії, яка є найбільшим виробником і експортером», — пояснив Олександр Тищенко.

Як ми писали раніше, на фоні фундаментальних факторів котирування соєвих бобів на Чикагській біржі досягли максимуму з червня минулого року, водночас котирування на пальмову олію на Малазійській біржі знаходяться на історичних максимумах.

Читайте також: Названо переваги інвестування у протруювання насіння

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus