В Україні трансформують систему продовольчої безпеки

7 лютого 2022 205 0
Поле пшениці
Поле пшениці

Володимир Зеленський видав указ про трансформацію системи продовольчої безпеки та подальше утвердження України як одного зі світових лідерів-експортерів сільгосппродукції. Повідомляє Kurkul.com.

Зокрема Президент постановив, КМУ розробити у строк 2 місяці та затвердити план заходів щодо трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 р., передбачивши, зокрема:

  1. визначення національних пріоритетів трансформації за такими напрямами, як здорове харчування, дружнє до довкілля виробництво, стійкість до ринкової нестабільності та доступність харчових продуктів для всіх груп населення;
  2. забезпечення реалізації національних пріоритетів трансформації продовольчих систем, зокрема, під час розроблення проєктів прогнозних і програмних документів та проєктів нормативно-правових актів, насамперед у сферах с/г, з питань продовольчої безпеки, безпечності та якості харчових продуктів;
  3. запровадження системи моніторингу реалізації національних пріоритетів трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 р. з обов'язковим оприлюдненням результатів такого моніторингу щороку до 1 березня.

Читайте також:

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus