На буйволиній фермі із Чернігівщини планують збільшити поголів’я майже втричі

13 лютого 2022 186 0
Буйволи на фермі TASbio
Буйволи на фермі TASbio

На Чернігівщині працює унікальна ферма буйволів TASbio. Заснували її подружжя Сергія Тігіпка та Алли Зіневич. Про це йдеться у матеріалі «Буйвіл для душі чи бізнес? Як запит у ґуґлі переріс у сімейну справу Сергія Тігіпка» на Latifundist.com.

Перші буйволи з’явилися на фермі у 2018 р. Їх купили в Україні. Це була українська популяція породи закарпатський буйвіл. Спочатку їх було лише 10, потім докупили ще 15 голів. Коли обсяги надоїв перевищили норму вжитку сім’ї, продукцію почали виготовляти на продаж.

Наразі на фермі утримується 72 буйволи. Нове покоління — перше виведене власноруч на TASbio.

Власники ферми постійно працюють над її розвитком, проте вважають, що задля отримання прибутку їм необхідно збільшити поголів’я до 200 голів мінімум. 

«В Італії 400 голів вважається гарним бізнесом. А нам хоча б половину покрити, тоді буде плюс. Зараз ми працюємо над цим та плануємо завезти буйволів із Голландії», — розповіла Алла Зіневич.

Читайте також: На Дніпропетровщині запрацює багатофункціональна молочна ферма за 24 млн грн

Зараз у власності ферми переважно телички: основний напрямок збуту продукції молочний, тому й бичків не тримають, а передають партнерам зі Львова, які мають крамницю «Шкварка», займаються виготовленням сиров’яленої ковбаси та інших м’ясних делікатесів.  

«Буйволиці — перспективні тварини. Тривалість їхнього життя 50-60 років. До останнього дня вони теляться та дають надої. Найстаршу буйволицю ферми привезли на Чернігівщину з Карпат. За паспортом їй понад 25 років, але, попри вік, вона досі телиться та дає близько 12 л молока при отеленні», — зазначається у матеріалі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus