Птахівники закриватимуть виробництва — Крошка

20 лютого 2022 225 0
Птахівники закриватимуть виробництва — Крошка

Якщо птахівники не зможуть покривати свої витрати, собівартість та отримувати дохід від реалізації виробленої продукції, швидше за все, вони закриватимуться повністю, або зупинятимуть свою роботу. Про це розповів Дмитро Крошка, голова Української асоціації аграрного експорту, пише ГолосUA.

«Птахівники зіткнулися з проблемою дефіциту та вартості газу. Вони не можуть забезпечити себе енергоресурсом для нормального виробництва продукту», — зазначив Дмитро Крошка

Нагадаємо, в Мінагрополітики оприлюднили список господарств, які зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою у 25%. Згодом у відомстві розповіли про алгоритм закупівлі газу за зниженою ціною.

Дмитро Крошка додав, що Міністерство аграрної політики почало приймати від підприємств заявки на забезпечення газу. Але це виявилося складним завданням.

«Вартість та умови його придбання можуть не дозволити підприємствам забезпечити випуск достатньої кількості продуктів харчування в межах тих цін, які сьогодні ринок почав регулювати. Тому заводи можуть зіткнутися з тим, що їм не вдасться видавати товар, обсяг якого вимагає ринок на сьогодні. Через це у перспективі можливий дефіцит продуктів, або збільшення їх вартості на прилавках», — пояснив ситуацію експерт.

Нагадаємо, згідно з новими податковими змінами, що вступили в дію з 1 січня 2022 р. птахівники не можуть використовувати 4 групу оподаткування, і водночас для них підвищується ставка податку на цій же 4 групі. В таких умовах та при зростанні тарифів на газ та електроенергію Україна може залишитись без цієї галузі. 

Як повідомляється, у результаті збитковості виробництва, за 2 роки зупинили свою діяльність більше ніж 30 промислових птахопідприємств.

Читайте також: З початку року ціна сала різко зросла

Виконано за допомогою Disqus