В Україні вартість сульфату амонію і карбаміду знизилась на 2000 грн/т

16 лютого 2022 10210 0
Добрива
Добрива

З початку лютого вартість сульфату амонію і карбаміду знизилась приблизно на 2 тис. грн/т. Схожі процеси відбуваються на ринку аміачної селітри й КАС, але завдяки концентрації попиту ціни тут знизились менш суттєво. Про це розповів директор з маркетингу компанії UMF Сергій Рубан в матеріалі «Налітай — подешевшало! Чи повернуться ціни на добрива до рівня 2020 року?» на Latifundust.com

«Основною причиною зниження цін на окремі добрива є стриманий попит і висока пропозиція продукції вітчизняного та імпортного походження. Це позитивне явище, яке демонструє, що в Україні сформувався конкурентний ринок мінеральних добрив», — розповів фахівець.

На його думку, поточна ситуація сприяє покупцям добрив. Не виключено, що глибина корекції може сягнути 30%, але не на всіх ринках і не на всі добрива. Спрогнозувати цінову ситуацію надалі досить важко.

«Зважаючи на політичні й епідеміологічні ризики, довгострокове прогнозування є ще більш проблематичним. Світ нестабільний, і як у будь-якому нестабільному середовищі необхідно стежити за «вікнами» можливостей, які виникають. Зокрема, і за цінами на добрива», —  наголосив Сергій Рубан.

Нагадаємо нещодавно було оприлюднено новий прайс цін на найпопулярніші мінеральні добрива в Україні. Тим часом на міжнародному ринку вартість азотних добрив зростає.

Читайте також: Виробник карбаміду технологічно знизить собівартість продукції

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus