В будь-якому випадку Україна буде забезпечена пальним — РНБО

14 лютого 2022 111 0
Дизель
Дизель

У разі припинення постачання нафтопродуктів з Білорусі Україна імпортуватиме їх морським шляхом. Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, інформує enkorr.ua

«Ми маємо план дій на будь-яку ситуацію. Сьогодні всі розуміють складність процесів, що відбуваються, але ми не бачимо передумов для припинення поставок. Білорусь зараз постачає паливо на територію нашої країни», — розповів секретар РНОБО.

Зокрема, він підкреслив, що Україна має багато партнерів, у тому числі Польщу та країни Балтії, які допоможуть розв'язувати це питання.

«Єдине питання у нас на сьогодні — якщо держава-агресор перекриватиме Чорне море. Тоді ми розумітимемо, що у нас є Європа, залізничним шляхом з Європи будемо отримувати це паливо», — пояснив Олексій Данілов.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ не постачатиме Україні пальне й електрику, якщо Київ піде на конфлікт із Москвою. Також з 7 лютого Білорусь припинить залізничний транзит палива та добрив з Литви, в слід за санкціями литовського уряду проти «Білоруськалію».

Читайте також: Україна нарощує імпорт дизельного пального

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою