Ціни на с/г продукцію — огляд за 17 лютого від Zernotorg.ua

17 лютого 2022 1760 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 17 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта               

Станом на 17 лютого в українських портах знизились ціни на пшеницю 2 класу, пшеницю фуражну та ячмінь. Ціна кукурудзи також знизилась в порту Миколаєва на 50 грн/т до 8 550 грн/т, в портах Одещини на 100 грн/т до 8 575 грн/т. 

Щодо олійних культур, то в портах Одещини соняшник подорожчав до позначки 20 433 грн/т, соя — до 18 100 грн/т, а ріпак навпаки подешевшав — до 19 400 грн/т.

Як бачимо, внутрішній ринок зернових доволі нестабільний. Кожного дня вартість зерна змінюється. Проте на думку аналітика Zernotorg.ua Олександр Тищенко ніяких критичних моментів на ринку не зафіксовано.

«Ринок зараз у флеті. Ажіотажу не має. Біржі протягом останніх 6 сесій консолідуються», — розповів аналітик.  

Читайте також: За останній рік витрати на виробництво насіння зросли на 30% — експерт

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus