Американські фермери стурбовані ситуацією в Україні

22 лютого 2022 123 0
Фермер
DepositphotosФермер

Останній розвиток подій між Україною та Росією, може стати ґрунтом для підвищення вартості добрив і палива, чим надзвичайно стурбовані американські фермери. Повідомляє ketv.com.

«Ми знаємо, що ескалація в Україні призведе до підвищення цін на пальне. Дизель подорожчає, вантажоперевезення зростуть. Усі наші витрати зростуть», — зауважив фермер Скотт Спон, який обробляє 2,5 тис. га.

Фермер розповів, що наразі вартість добрив перекривається високою ціною на зерно. Але занепокоєння полягає в тому, що, коли ціни на сировину знову знизиться, то вхідні ресурси не обов’язково дешевшатимуть.

Старший економіст Бюро ферм Небраски Джей Ремпе, зауважив, що якщо Росія вторгнеться в Україну, а потім США та інші країни Північноатлантичного договору, введуть торгові санкції, то це може спричинити дефіцит та підвищити ціни добрив.

Зі свого боку, президент Асоціації виробників кукурудзи Небраски Ден Неруд, зауважив, що ще зарано знати про вплив вищих виробничих витрат на посів. Але він припустив, що навесні кукурудзи може бути трохи менше.

Нагадаємо, раніше йшлося, що російське вторгнення в Україну може поставити під загрозу світовий експорт пшениці.

Читайте також: Стало відомо, як зернові ринки відреагували на вчорашні заяви Путіна

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus