У Мелітополі окупанти змушують фермерів продавати зерно за вдвічі заниженими цінами

3 травня 2022 194 0
У Мелітополі окупанти змушують фермерів продавати зерно за вдвічі заниженими цінами
Kurkul.com

У Мелітополі окупанти змушують фермерів Запорізької області продавати зерно за вдвічі заниженими цінами. У деяких випадках вони його просто забирають. Про це повідомили у Запорізькій військовій обласній адміністрації.

Такі дії рашистів є порушенням правил та звичаїв війни.

«Фермери Мелітопольського району повідомляють, що окупанти почали скуповувати зерно за вдвічі заниженими цінами. У тих, хто відмовляється від такої співпраці, зерно забирають силою під дулами автоматів», — ідеться в повідомленні.

Також у Запорізькій ОВА повідомили, що російські окупанти продовжують обстрілювати область. Так, було пошкоджено інфраструктуру, господарську техніку та насіння соняшника на фермерському господарстві Таврійської територіальної громади. 

Також ворожий авіаснаряд влучив на територію фермерського господарства у селі Воздвиженка Пологівського району. Внаслідок вибуху зруйновано споруди та загинули свійські тварини. 

Нагадаємо, російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях

«Росіяни використовують тактику початку 20 ст. з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що декілька сотень тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. На цих територіях у фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько півтора мільйона тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії», — зазначив Тарас Висоцький.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus